Öngyilkos merénylő robbantott Bagdadban


Többen meghaltak abban az öngyilkos merényletben, ami vasárnap történt Irak fővárosában. Bagdadban egy ellenőrző pontnál robbantotta fel magát a merénylő. Többen az Iszlám Államra gyanakodnak, aminek két aktivistája szombaton 80 embert ölt meg Kabulban.

Legkevesebb tíz halálos áldozatot szedett egy öngyilkos merénylet vasárnap az iraki fővárosban – közölték rendőrségi és kórházi források.

A gyalogosan érkező merénylő Bagdad egyik síita kerülete, Kadimija bejáratánál egy biztonsági ellenőrzőpontnál hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A pokolgép legkevesebb nyolc civil és két rendőr életét oltotta ki.A támadásért egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget, de megfigyelők szerint a jelek az Iszlám Állam terrorszervezetre utalnak.

Az Irak északi és nyugati részén kiterjedt területeket ellenőrző csoport gyakran vesz célba rendfenntartókat közterületeken, főként síita környékeken.

80 emberrel végeztek Kabulban

Az Iszlám Állam két terroristája egy nappal korábban, az Afganisztáni Kabulban robbantott. Mint arról az Origo is beszámolt, a A hazara kisebbség Kabulban rendezett békés demonstrációján történt a robbanás.A merénylet elkövetését az Iszlám Állam vállalta.

Az első tájékoztatásokban 20 halott és 160 sebesült szerepelt, később az egészségügyi minisztérium szóvivője 61 halottról és 207 sérültről, majd néhány órával később a belügyminisztérium már 80 halottról és 231 sebesültről számolt be.

mti