Újabb merénylet Németországban


Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban – jelentették német hírportálok.

A férfi egy bozótvágó késsel rontott rá emberekre a Baden-Württemberg tartományi Reutlingen belvárosában. A támadás halálos áldozata egy nő, a sebesültekről még semmit nem tudni. Beszámolók szerint a helyszínen pánik tört ki.
A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A rendőrség tájékoztatása szerint nincs arra utaló jel, hogy támadó másokkal együttműködve követte volna el tettét. Az ügy háttere, a feltételezett elkövető indítéka egyelőre nem ismert.
Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.


Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.
Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

mti