Pokolgép robbant Németországban


Ansbach polgármestere szerint robbanószerkezet okozta azt a detonációt, amely egy embert megölt, tizenegy másikat pedig megsebesített a város központjában található egyik étteremben vasárnap késő este.

A bajor tartományi belügyminisztérium szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy a robbanás nem baleset volt, gyanítható, hogy szándékos támadás történt. Joachim Hermann bajor belügyminiszter úton van a helyszínre.
A rendőrség arról tájékoztatta a sajtót, hogy tudomásuk szerint az a férfi halt meg, akinél a robbanószerkezet volt, de a hatóság egyelőre nem beszél öngyilkos merényletről.

A robbanás vasárnap 22 óra körül történt egy szabadtéri, zenei fesztivál közelében. Egy szemtanú nagy durranásról számolt be a sajtónak. A fesztivál résztvevőit evakuálták. Ansbach óvárosát teljesen lezárták. Egyelőre az ott élőket sem engedik be. A belvárosban rengeteg a mentő, a levegőben pedig keresőlámpás helikopter köröz. Korábban az NTV tévécsatorna még arról számolt be, hogy a hatóságok gázrobbanásra gyanakszanak.

mti