Az oroszok reakciója az amerikai bázis bombázására


Az orosz védelmi minisztérium reagált a The Wall Street Journal múlt heti cikkére, amelyben az amerikai napilap fehér házi és katonai forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az oroszok lebombáztak egy titkos amerikai bázist Szíriában.

Csakis a nemzetközi koalíció felelős azért, ha az Iszlám Állam (IÁ) ellen harcoló ellenzéki fegyveresek olyan helyre keverednek, ahol az orosz légierő vadászgépei bombáznak – reagált a cikkre Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium vezérőrnagya. Konasenkov kiemeli, hogy az orosz minisztérium minden szinten és csatornán kérte a koalíciót, hogy nyújtson információkat a mérsékelt ellenzék elhelyezkedéséről, de ehelyett olyan vádakkal illették az orosz légierőt, hogy nem ott és nem akkor vetik be amikor és ahol kéne.

„A Wall Street Journal cikke alapján a pilótáinknak kéne kitalálni, hogy a földön szövetséges erők vagy az ellenség katonái vannak”

– mondta Konasenkov. Úgy gondolja, hogy a problémára megoldást jelenthetne, ha közös erőfeszítéssel lépnének fel a Szíriában lévő nemzetközi terrorista csoportosulások ellen, hogy a jövőben elkerüljék az ilyen incidenseket.