Elvágták a pap torkát


Két fegyveres behatolt a franciaországi Rouvrayban található egyik templomba, ahol túszul ejtettek két apácát, egy papot és az épületben tartózkodó híveket. A támadókat lelőtték, miután elvágták a pap torkát és megölték az egyik hívőt.

 

A késsel felszerelkezett fegyveresek kedd délelőtt legalább hat embert túszul ejtettek a franciaországi Rouvrayban található egyik templomában. A túszok között két apáca, a pap és néhány hívő is volt. A hatóságokat állítólag egy a templomban imádkozó nő értesítette. A helyszínre a francia terrorelhárítás nagy erőkkel kivonult, a két támadót végül lelőtték.

Az RTL France információi szerint az incidensnek több sebesültje is van. Később kiderült, a támadók elvágták a pap torkát a túszdráma során.

A Le Point úgy tudja, egy hívő is meghalt a merénylet során. A támadók összesen 5 embert tartottak fogva, közülük az egyik túsz súlyosan megsebesült – tájékoztatott a belügyminisztériumi szóvivő.A támadás hírére Francois Hollande államfő és Bernard Cazeneuve belügyminiszter is bejelentette, hogy a helyszínre látogat.