Grojszman páncélozott Mercedesen jár


A kormánytagok autóparkjáról készült egy kisebb összeállítás.

 

Az újságírók azt vizsgálták meg, hogy a Miniszteri Kabinet tagjai milyen autókat részesítenek előnyben. Volodimir Grojszman miniszterelnökként átült egy páncélozott Mercedes luxusautóba, amit mikrobuszos biztonsági őrök kísérnek az útján. Arszen Avakov belügyminiszter egy ugyanilyen páncélozott Mercedessel jár, de egy Volkswagen Touareg is a garázsában pihen. A biztonsági szolgálat őrei egy Volkswagen Passattal kísérik. Sztepan Poltorak védelmi miniszter egy Lexus LX luxus terepjáróval közlekedik, amit egy BMW X6 kísér.

Sztepan Kubiv miniszterelnök-helyettes és gazdaságfejlesztési miniszter lépett előre a legnagyobbat. Amíg az Ukrán Nemzeti Bank vezetőjeként dolgozott egy ukrán gyártmányú ZAZ Lanossal közlekedett, 2016-ban pedig átült egy Mercedes S500 luxusautóba, ami majdnem hússzor drágább, mint az előző autója.

Persze most már saját sofőrje is van. Mercedessel közlekedik Vjacseszlav Kirilenko miniszterelnök-helyettes, Igor Naszalik energiaügyi miniszter és Hennagyij Zubko régiófejlesztési miniszter is. Mellesleg az utóbbi rendszáma 007, mint James Bond titkosügynöknek. Bár a kormányban nem igazán szegények az emberek, de a többség inkább mégis középkategóriás autókkal jár és leggyakrabban 750-850 ezer hrivnyába kerülő Skoda és Toyota gépkocsikkal.