Vasárnap is ukrán katonák vesztették életüket


A hétvégén eddig kilenc katona hunyt el. Korábbi cikkünkben beszámoltunk a szombati veszteségekről. Július 24-én vasárnap három ukrán katona hunyt el az ATO-hadműveleti területen.

Jurij Butuszov újságíró szavai szerint az egyik áldozat Szergej Sadszkih, akit Bulka hívónévvel vált ismertté, amikor áprilisban egy lövéssel két felkelő teherautót robbantott fel, mely aknavetőkkel volt megrakva. Andrij Liszenko szavai szerint a luganszki irányvonalon viszonylag nyugodt volt a helyzet. A donyecki irányvonalon azonban válságos volt a helyzet. Novoveszelovka, Opitnoe és Nevelszk mellett is tüzet nyitottak az ukrán katonákra – közölte a Korrespondent.

Támadásokat jelentettek a felkelők is. Az elmúlt napi jelentésük szerint az ukrán hadsereg katonái 570-szer nyitottak tüzet a Donyecki Népköztársaság területeire. Támadás alá került Jaszinovata, Dokucsajevszk, Vasziljevka, Szpartak és Szahanka település is. Állításuk szerint az ukrán katonák 152 és 120 mm kaliberű aknákkal is bombázta a felkelőket. A donyecki hírügynökség szerint az éjjeli bombázásban három felkelő sérült meg – írta a TASZSZ.