12 fa dőlt ki, 4 autó megrongálódott


Amint arról fotókkal és videóval beszámoltunk, kedd délután hatalmas vihar csapott le a kárpátaljai megyeszékhelyre.

A katasztrófa-elhárítási szolgálat sajtójelentése szerint folyamatosan csörögtek a vonalak. egyszerre több helyre riasztották őket. Négy brigád és húsz ember dolgozott a részükről a város különböző pontjain. A legnagyobb pusztítást a belváros tájékán okozta az erős széllel lecsapó zivatar.

Наслідки буревію в Ужгороді: повалені дерева та потрощені авто (ФОТО, ВІДЕО)

12 fa dőlt ki, 4 autó rongálódott meg, ebből 3 totálkáros. Egy ötszintes lakóház tetejét és a felső emelet egyik balkonját is megrongálta egy kidőlt fa, másutt pedig áramvezetékek szakadtak le, telefonkábelek sérültek meg. Egyes utcákon hömpölygött a víz, ami befolyt az udvarokra is. A katasztrófa-elhárítás emberein kívül a gázszolgáltatók és az áramszolgáltatók kárelhárítási egységei is kivonultak.

Наслідки буревію в Ужгороді: повалені дерева та потрощені авто (ФОТО, ВІДЕО)

A város polgármesterének tájékoztatása szerint tucatnyinál is több reklámtábla tört össze, valamint boltoknak a reklámcégérei. Sok fa megsérült, ezeket most vizsgálják, hogy a balesetveszélyeseket kivághassák. Bohdan Andrijiv arról viszont nem beszélt, hogy a megsérült autók tulajdonosai számíthatnak-e bármilyen kompenzációra.