Fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be Európa-szerte


Emelik a biztonsági erők létszámát Franciaországban a rendezvények védelmében, a svájci rendőrség pedig szigorította az ellenőrzéseket a genfi repülőtéren. Belgiumban elrendelték a vallási célú épületek védelmének megerősítését.

Belgiumban szerdán elrendelték a vallási célú épületek védelmének megerősítését, miután előző nap két fegyveres támadó túszokat ejtett egy észak-franciaországi templomban.

A Le Soir című napilap értesülései szerint a hatóságok fokozni fogják az ország valamennyi vallási célú épületének védelmét.

A belgiumi zsinagógák védelmét már korábban megerősítették, miután 2014-ben merényletet követtek el a brüsszeli zsidó múzeumnál.

Az illetékes belga hatóságok továbbra is hármas, azaz “súlyos” fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét, ami azt jelenti, hogy a merénylet veszélye “lehetséges és valószínű”. Francia biztonsági források tanácsait követve szigorította szerdán az ellenőrzéseket a genfi repülőtéren a svájci rendőrség.

Silvain Guillaume-Gentil, a svájci rendőrség szóvivője közölte: alaposabban átvilágítanak bizonyos utasokat a repülőtér területére való belépéskor, és megvizsgálnak néhány járművet is.

“A jelen körülmények között nagyon komolyan veszünk valamennyi információt” – tette hozzá.

A dpa német hírügynökség értesülései szerint az intézkedések nem állnak összefüggésben az előző napi, egy észak-franciaországi templomban lezajlott terrorcselekménnyel.

A 20 Minuten című svájci hírportálnak szemtanúk arról számoltak be, hogy a genfi repülőtér több bejáratát lezárták.

mti