Torlódás az M3-son, sorok a határon


Torlódás van a Nyíregyháza felé vezető autósztrádán, mint ahogyan sokat kell várniuk az utazóknak Záhonynál és Beregsuránynál is.

 

Az Útinform jelentése szerint szombat déltájt Füzesabonynál rohant egymásba két autó és egy teherautó, a baleset miatt több kilométeres a torlódás az autópályán az ukrán határ irányába. Az elsődleges információk szerint két személyautó és egy teherautó karambolozott az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalának 166-os kilométerénél, Füzesabony közelében. A műszaki mentéshez a füzesabonyi, a mezőkövesdi és az egri hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltókat riasztották.Az első helyszíni visszajelzés szerint négy ember valamint egy kutya szorult a roncsok közé, megkezdték a kiszabadításukat. A beavatkozás idejére a leállósávban halad a forgalom, több kilométeres a torlódás.

A határokon is megnőtt a várakozási idő, ami hétvégenként szinte már jellemző. A magyar rendőrség hivatalos oldalának tájékoztatása alapján, akik Záhonynál akarnak belépni Ukrajnába, legalább 2 órás sorban állásra számíthatnak. A kamionok itt 4 órát várakoznak. Magyarország felé sem sokkal jobb a helyzet, bár “hivatalosan” csak háromnegyed órát írnak, az a tapasztalat, hogy ennek legalább a duplája a valós idő. Az Asztély–Beregsurány átkelőn is sokan várnak a be- és a kilépésre egyaránt.