Hidegfronttal indít az augusztus


A lehűlés azonban csak átmenetinek ígérkezik, a hét közepére ismét visszatérnek a 30 fok körüli maximumok.
A meleg, nyári hétvégét követően vasárnap éjjel északnyugat felől hidegfront érkezik, mely kedd hajnalra el is hagyja kelet felé az országot. A front 5-6 fokos lehűlést, záporokat, zivatarokat és megerősödő északnyugati szelet hoz magával – írja az időkép.hu/strong>.

Hétfőre virradóra így kezdetben a Dunántúlon, majd a középső tájakon is, napközben pedig egyre inkább a keleti országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúlon és a középső tájakon, majd északkeleten is feltámad az északira, északnyugatira forduló szél. Keleten még 31-32 fokot is mutathatnak a hőmérők, máshol 24 és 29 fok közé mérséklődik a kánikula.

A front keddre elhagyja hazánkat, így a hét közepén egyre több lesz a napsütés, a szél is fokozatosan mérséklődik. Frissek lesznek a reggelek, hajnalonként 12-17 fok közé hűl majd a levegő, napközben pedig kedden 25-29, szerdán már 26-31 fokra van kilátás, majd csütörtök-péntekre tovább melegszik a levegő.

A jobbára derült, napos időben az ország nagy részén ismét nagyon erős lehet az UV-sugárzás, célszerű lesz odafigyelni bőrünk védelmére!