Elmarad Európa egyik legnagyobb vására a terrorfenyegetettség miattBiztonsági megfontolásokból lemondták a Lille-i bolhapiac megrendezését.
Lemondták Európa egyik legnagyobb bolhapiacának, a Lille-i vásárnak a megrendezését a francia hatóságok a nemrég végrehajtott iszlamista erőszakcselekmények miatti biztonsági megfontolásokra hivatkozva – közölte pénteken a BBC.

LILLE, FRANCE - AUGUST 31:  Crowd is seen during the annual Braderie de Lille on August 31, 2013 in Lille, France. The Braderie de Lille is one of the largest flea market in Europe and takes palce on the first weekend of September every year.  (Photo by Antoine Antoniol/Getty Images)

A Grande Braderie de Lille nevű vásár tavaly mintegy 2,5 millió embert vonzott, és az idén szeptember 3. és 4. között tervezték megtartani.

Martine Aubry, Lille-i polgármester szerint fájdalmas döntés a rendezvény lemondása, ugyanakkor a városvezetés nem akar kockáztatni.
Michel Lalande Nord-megyei prefektus szerint a bolhapiac megrendezése biztonsági kockázatot jelentett volna a túlzsúfolt utcákkal. “Eljön az idő, amikor indulataink és meggyőződéseink dacára nemet kell mondanunk” – tette hozzá.
A bolhapiac csak az egyik olyan esemény Franciaországban, amelyet lemondtak a 85 halálos áldozattal járó nizzai merénylet után. A francia nemzeti ünnepen végrehajtott tömeges gázolás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett. Július 26-án pedig két algériai származású francia dzsihadista egy papot gyilkolt meg a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában.

mti