Fákat döntött ki a szél, utcákat öntött el a víz az odesszai viharban


Víz alá került több belvárosi utca a vasárnapi zivatar következtében Odesszában, a viharos erejű szél fákat döntött ki, vezetékeket szakított le – jelentette az Ukrajinszka Pravda portálra hivatkozva a Kárpátalja hetilap.

A szélviharral és jéggel érkező zivatar vasárnap kijevi idő szerint 16 óra után csapott le a városra. A csatornák majd tucatnyi utcában és téren nem tudták elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővizet. A polgármesteri hivatalban válságstábot alakítottak a lakossági bejelentések fogadására, az elemek tombolása által okozott károk felszámolására.

Odessza megye Bilhorod-Dnyisztrovszkiji járásában a vihar idején, 18 óra tájban villámcsapás következtében meghalt egy férfi a zatokai szabadtéri fesztiválon – jelentette az UNIAN hírügynökség. A szél megrongált több rendezvényhelyszínt, minek következtében hárman kisebb sérüléseket szenvedtek.
A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) megyei főosztályán közölték, hogy még a kora délutáni órákban riasztást adtak ki a közelgő vihar miatt.