Közeledik a zivatar


Kedden még sok lesz a napsütés, gomolyfelhők elsősorban az ország déli és keleti részén képződnek, illetve délutántól nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Késő délutántól az északnyugati tájakon már lehet zápor, zivatar. Nagyrészt gyenge lesz a légmozgás, majd délutántól az Észak-Dunántúlon fokozatosan északnyugatira fordul, és megerősödik a szél, a magasabb helyeken és a Balatonnál viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül valószínű. Késő estére 16, 23 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de az Alföldön a déli órákig még napos idő várható. Eleinte északon és nyugaton szórványosan, majd délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, főként keleten zivatar is valószínű. A szél északnyugatira, északi fordul, és sokfelé megerősödik, néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 18 és 24, másutt 25 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható zápor, keleten zivatar, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen lehet csapadék. Az északnyugati, északi szél sokfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

mti