Washington Post: az orosz fegyver jobb mint az amerikai


A Washington Post egy nyugdíjazott amerikai tábornok, Robert H. Scalesa-al készített interjúban mondta el véleményét az orosz fegyverekről.

A tábornok novemberben az Egyesült Államok európai hadseregének vezérkarához látogatott, ahol az orosz hadsereg állítólagos ukrajnai tevékenységéről tájékoztatták. „Egy fiatal felderítő tartott tájékoztatót, aki a 2014. július Zelenopolje melletti harcok részleteiről beszélt, amikor az orosz tüzérség egyetlen csapással, szinte percek alatt semmisített meg két ukrán gépesített hadosztályt” – olvasható a cikkben. Az amerikai tábornok szerint Ukrajna az oroszok bemutató terepévé vált, ahol megmutatták, hogy mire képesek.

„Ez volt az első olyan eset a hidegháború vége óta, amikor az egyik külföldi ország valamilyen harcmodorban túlteljesített” – nyilatkozta a tábornok az amerikai újságnak. Szavai szerint bár az orosz tüzérség ereje erősebb, de egy lehetséges háborúban Oroszország és az Egyesült Államok között az USA győzne, persze hatalmas veszteségek árán.