Washington Post: az orosz fegyver jobb mint az amerikaiA Washington Post egy nyugdíjazott amerikai tábornok, Robert H. Scalesa-al készített interjúban mondta el véleményét az orosz fegyverekről.

A tábornok novemberben az Egyesült Államok európai hadseregének vezérkarához látogatott, ahol az orosz hadsereg állítólagos ukrajnai tevékenységéről tájékoztatták. „Egy fiatal felderítő tartott tájékoztatót, aki a 2014. július Zelenopolje melletti harcok részleteiről beszélt, amikor az orosz tüzérség egyetlen csapással, szinte percek alatt semmisített meg két ukrán gépesített hadosztályt” – olvasható a cikkben. Az amerikai tábornok szerint Ukrajna az oroszok bemutató terepévé vált, ahol megmutatták, hogy mire képesek.

„Ez volt az első olyan eset a hidegháború vége óta, amikor az egyik külföldi ország valamilyen harcmodorban túlteljesített” – nyilatkozta a tábornok az amerikai újságnak. Szavai szerint bár az orosz tüzérség ereje erősebb, de egy lehetséges háborúban Oroszország és az Egyesült Államok között az USA győzne, persze hatalmas veszteségek árán.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?