A CIA volt igazgatója bosszút forral


Az Egyesült Államoknak kényszerítenie kell Oroszországot és Iránt, hogy megfizessenek a háborúért.

Michael Morell, a CIA ex-igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak arra kell kényszerítenie Oroszországot és Iránt, hogy azok megfizessenek a szíriai háborúért. Ehhez szerinte az a megoldás, hogy létrehozzanak helyi csoportosulásokat, akik oroszokat és irániakat ölnek Szíria területén. Morell a PBS csatornának adott interjút.

Nem is olyan rég a The New York Times-nak is interjút adott, ahol Hillary Clinton elnökjelölt támogatásáról beszélt. Clinton szerint növelni kellene az amerikai hadsereg jelenlétét Szíriában, hogy ellenálljanak Bassár el-Aszad rezsimjének. „Amikor Irakban voltunk az irániak fegyvereket adtak a síita fegyvereseknek és amerikai katonákat öltek. Most az irániakat kell kötelezni arra, hogy megfizessék a szíriai háború árát, és az oroszokat is erre kell kényszeríteni” – mondta Morell.

Elmondása szerint titokban kellene tartani ezt a bosszút.

„Nem kell erről mondani egy szót se, nem kell erről nyíltan beszélnie a Pentagonnak, hogy ezt mi tettük, de azért ügyelni kell arra, hogy ezt tudják Moszkvában és Teheránban”

– mondta Morell megjegyezve, hogy a szíriai kormány objektumait is bombázni kellene.

Morell tervének életbe lépéséhez jelentősen növelni kellene az amerikaiak jelenlétét Szíriában. Clinton nyilvános támogatásával valószínűleg az adminisztrációjában is szerepet szeretne magának. Morell jelenleg hírelemzőként dolgozik a CBS csatornánál, de most felfüggeszti munkáját ott, hogy aktívabban tudja támogatni Clinton kampányát.