Háborút imitáltak az ukrán nacionalisták


A szervezet a szélsőséges nézeteiről ismert Zakarpattya Online hírportállal osztotta meg a kiképzés részleteit, sok-sok fotót is mellékelve a hírhez.

Eszerint ötnapos katonai kiképzőtáborban vettek részt a Karpatszka Szics fiatal aktivistái. Nemcsak harcászati gyakorlás szerepelt a programban, hanem, mint írják, az ideológiai nevelésre is nagy hangsúlyt fektettek. A fiatalokat megismertették a független Ukrajna 25 éves történelmével, vázolták nekik azt az utat, amit az ország járt be a szuverenitás kivívásáig. Különösen nagy hangsúlyt fektettek a nacionalista ideológiára, de az európai geopolitikai irányvonalakat is elemezték.

Azt állítják a tábor szervezői, hogy európai jobboldali szervezetek képviselői is jelen voltak, de név szerint egyetlen egyet sem említenek.

A táborral az volt a céljuk, hogy az abban résztvevőket felkészítsék a Kelet-Ukrajnában zajló háborúban való helytállásra. Gyakoroltatták velük azt is, miként kell viselkedniük, ha csapdába kerülnek, vagy ha bajtársaikat sebesülés éri.

Emlékeztetőül: a Karpatszka Szics szervezte idén március 13-án, a magyar nemzeti ünnep előestéjén, azt a fáklyás felvonulást Ungváron, amikor a Petőfi-szobor mellett elhaladva halált kértek a magyarokra, és azt ordibálták, hogy késhegyre velük…

Mocskolódtak az ukrán nacionalisták