Éremdömping a magyaroknál a riói játékok pénteki versenynapján


A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter háton a riói játékok pénteki versenynapján. A brazil metropoliszban korábban három aranyérmet szerzett bajai úszó 2:06.05 perces idővel, óriási csatában lett második az amerikai Maya Dirado mögött.

A 27 éves Hosszú korábban 400 méter vegyesen világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második legjobb idejével, 200 méter vegyesen pedig olimpiai rekorddal nyert.

Cseh László – hármas holtversenyben – ezüstérmes lett a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjében. A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos.

A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Kapás Boglárka bronzérmet nyert a 800 méteres gyorsúszás pénteki döntőjében a riói olimpián. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki negyedik diadalát aratta ezen a játékokon.

A szám 23 éves magyar Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel csapott célba. Kapás Boglárka a magyar küldöttség tizedik érmét szerezte meg.

Márton Anita országos csúcsot dobva bronzérmet nyert súlylökésben a riói olimpia pénteki versenynapján. A 27 éves dobóatléta az utolsó sorozatban elért, 19,87 méteres, hatalmas magyar rekorddal végzett a harmadik helyen az amerikai Michelle Carter és az új-zélandi Valerie Adams mögött.
Márton Anita a magyar küldöttség tizenegyedik érmét szerezte.