Harc közben pokémont keresnek az ukrán katonák (videó)Az ukrán katonák is rákaptak az ismert pokémonos játékra.

Members of the Ukrainian armed forces ride on a military vehicle near Debaltseve, eastern Ukraine February 16, 2015. Ukrainian armed forces are not ready to withdraw heavy weapons, as agreed at the Minsk four-power peace talks, because separatists are violating the ceasefire, a Kiev military spokesman said on Monday.  REUTERS/Gleb Garanich  (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT MILITARY)

A Youtube-ra feltöltött videóban a heves harcok közepette van idő egy kis mókázásra is. A videó a DNR határán készült, ahol az ukrán vezérkar szerint folyamatosan lövik a felkelők őket.

A Pokémon Go félig a valóságban, félig az okostelefon virtuális terében játszható MMORPG játék, azaz olyan sokszereplős online szerepjáték, ahol nagyszámú játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy virtuális világban. Az alkalmazást a Pokémon Go elődjének tekinthető Ingress fejlesztője a Niantic Labs alkotott és amely szintén a Google Térkép játékra alkalmazott változatán játszható. A helyszínalapú játékok (Location Based Game, LBG) közé tartozó játékszoftver 2016 nyarán jelent meg iOS és Android operációs rendszerre. A Google Cloud felhőszolgáltatás segítségével elméletileg az egész világon használható az alkalmazás. Amennyiben a játékos a Google fiókjával regisztrál a Pokémon Go felhasználójaként, akkor az alkalmazás a legfelsőbb szintű hozzáféréshez juthat a fiókjához, ha azon keresztül jelentkezik be- írja a Wikipedia.