Hatalmas kígyót videóztak le Ungváron


Discovery-filmekbe illő jelenetet videóztak le Ungváron, amint egy csúszómászó egy méretes halat igyekszik lenyelni az Ung folyóban.

A nem mindennapi történésről Andrij Didun ungvári Facebook-felhasználó töltött fel egy videót a közösségi oldalra. A kutyáját sétáltatta a megyeszékhely közkedvelt Bozdosi parkja mentén, amikor felfigyelt a folyóban játszódó eseményre. A felvételen jól látható, amint egy, talán a másfél métert is elérő kígyó egy eléggé nagy méretű halat igyekszik lenyelni. A képek alapján még úgy is félelmetesnek hat az egész, hogy feltehetőleg vízisiklóról lehet szó.

Hatalmas kígyót videóztak le Ungváron

Ungváron és környékén egyre gyakrabban okoznak riadalmat a kígyók. Nemrég a belvárosban „tévedt el” el egy csúszómászó, korábban pedig az egyik Ung-vidéki település óvodájában okozott hatalmas riadalmat egy kígyófészek. De az Ung-folyó mentén gyakorta találnak hasonló fészkeket.

A szomszédos Lemberg megyében viszont még ennél is nagyobb bajt okoztak. A Drohobicsi járás egyik falujában a hétvégén mérges kígyó mart meg egy 58 éves helybélit, házának küszöbén. Egy másik asszonyra pedig a közeli pataknál támadt a kígyó. Mindketten kórházban vannak, ellenszérumra szorultak – írja az ua-reporter.
Hozzáértők szerint főként délben, a nagy melegben lehetnek a legveszélyesebbek a kígyók.