Meghalt a pályán egy futballbíró Kárpátalján


Összeesett és meghalt egy játékvezető egy futballmérkőzés szünetében a beregszászi Barátság Stadionban.

A 47 éves sípmester az ukrán veterán válogatott és a Bereg-vidéki öregfiúk gálameccset vezette, amikor a találkozó szünetében – miután rágyújtott egy cigarettára – hirtelen összerogyott. A játékvezetőt a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült életben tartani – kórházba szállítása után meghalt.

A nagymuzsalyi Dmitro Moriljak az utóbbi 10 évben taxisofőrként dolgozott, szabadidejében több mint 15 éve játékvezetőként tevékenykedett különböző szinteken.

A hétvégi gálameccs levezetésére is őt kérték fel, az első félidő rendben lezajlott. A szünetben nem panaszkodott egészségi állapotára, elhagyva a játékvezetői szobát kiment rágyújtani egy cigarettát. A stadion udvarán aztán hirtelen elveszítette az eszméletét és összeesett, a jelenlévő mentősök szinte azonnal megkezdték a férfi újraélesztését.

A férfit a mentők már a klinikai halál állapotában szállították kórházba, ahol nem sokkal később elhalálozott – közölte Joszip Bubrjak a Beregszászi Járási Kórház megbízott főorvosa. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a játékvezető halálát szívelégtelenség okozta.
A Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség a helyi labdarúgó klubok és a játékvezetői testület bevonásával gyűjtés szerveztek az elhunyt férfi családjának megsegítésére, amihez csatlakoztak a taxis kollégák is. Dmitro Moriljakot szülőhelyén helyezik végső nyugalomra.