Több embert raboltak el egy mexikói üdülőváros étterméből


Sajtóértesülések szerit 16 embert raboltak el fegyveres támadók hétfőn Mexikó egyik felkapott csendes-óceáni üdülővárosában – közölték a hatóságok.

Helyi idő szerint éjjel egy óra körül két terepjáróval számos fegyveres érkezett a Puerto Vallarta város főutcáján, az ottani szállodaövezetben lévő drága étteremhez, és sok vendéget magával hurcolt – közölte Jalisco állam ügyészsége. Egyelőre nem tudni, hogy van-e köze az esetnek a szervezett bűnözéshez.

Lövések nem dördültek el. A vendégeket annak ellenére vitték el, hogy voltak testőreik. A személyzet szerint nyolc fegyveres nyomult be az étterembe, és megparancsolta, hogy mindenki feküdjön a földre.

Az elhurcolt vendégek helyfoglalása egy luxusszállodából érkezett. Az asztaltársaságban nők is voltak. Az étterem parkolójában nyolc gazdátlan gépkocsi maradt.

Az ügyben megkezdték a nyomozást. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a helyi sajtónak azt az értesülését, amely szerint a fegyveresek legalább 16 embert vittek el. A sajtó azt is tudni véli, hogy a vendégek az északi Sinaloa államból érkeztek.

mt