Oroszországnak Donyeck és Luganszk teljes egésze kell


Az ukrán védelmi minisztérium felderítő egységének parancsnoka szerint Oroszország folytatni fogja katonai beavatkozását Ukrajnában.

Vadim Szkibickijnek olyan információi vannak, miszerint az oroszok katonai támogatásával hamarosan a kelet-ukrajnai felkelők összehangolt támadásba lendülnek, hogy növelhesék az általuk ellenőrzött területek nagyságát. A felderítés vezetője szerint az a végső céljuk, hogy

Donyeck és Luganszk megye teljes területét a saját fennhatóságuk alá vonják, hogy a két megye egy teljes területi-közigazgatási egységként kaphasson külön státuszt és azzal járó önálló jogokat Kijevtől.

Arra a kérdésre, hogy Moszkva valóban támadást intézhet-e Ukrajna ellen éppen augusztus 24-én, az ukrán függetlenség 25. évfordulója napján, a katonai hírszerzés főnöke azt válaszolta, hogy a krími történések és a folyamatos támadások a frontvonal mentén gyakorlatilag már ennek a támadásnak a megkezdését jelenti. Olyan értesüléseik is vannak, hogy a felkelők ukrán katonai egyenruhába bújnak át.

Szkibickij kritizálta Moszkvát, amiért nem akarja betartani a minszki egyezményeket.