Rendet akart teremteni, jól megverték


Vitalij Vovcsik ismert kárpátaljai sziklamászó és alpinista, aki megnyert egy pályázatot, aminek eredményeként a Técsői járásban a Zanyivka-dűlőben egy sziklamászó területet alakíthatott ki.

Néhány hónapba tellett, hogy társaival egyetemben a területet megtisztítsák a szeméttől és a turisták számára elfogadható körülményeket alakítsanak ott ki. A projekten belül egy sorompót is elhelyeztek a csumalivszki erdőrész felé vezető úton, hogy megakadályozzák a szemét behordását a megtisztított területekre.

Vitalij Vovcsik véleménye szerint pont emiatt verték meg. Az incidens két hete történt, de az ügyben elrendelt nyomozásban azóta sincs semmi előrehaladás. „

Valószínűleg a sorompó zavart nekik, hogy kocsival hajtsanak be pihenni az erdőbe, már ha azt lehet pihenésnek nevezni. Üres üvegek voltak szétdobálva és elhasznált óvszerek. Amikor megvertek, akkor a sorompót is eltörték”

– mondta az alpinista.

Elmondása szerint a verőlegények egyike egy korábbi DAI-s rendőr, akit az előző évben nyugdíjaztak. A rendőrségen feljelentést tett, de úgy gondolja, nincs semmi előrehaladás az ügyben. A rendőrök huliganizmus vádjával indítottak eljárást.