Halálos baleset a Técsői járásban


Belerohant egy személygépkocsi a rendőri igazoltatás céljából félreállított faszállító teherautóba csütörtök késő este a Técsői járásban található Bustyaházán, az autóban utazó 17 éves lány a korházba szállítás közben meghalt – közölte a rendőrség sajtószolgálata.

VAZ 2107 Lada típusú személygépkocsit egy 71 éves férfi (vélhetően a lány nagyapja) vezette. Az ütközés ereje akkora volt, hogy ZIL teherautót nekilökte az előtte parkoló rendőrautónak. A rendőrök nem várták meg a mentőket, a súlyosan sérült lánnyal rögtön elindultak a kórházba, de már késő volt, belehalt sérüléseibe. A gépkocsivezető túlélte a balesetet.

A helyszínelés során kiderült, hogy az ütközés pillanatában a teherautó hátsó és a személygépkocsi jobb első lámpája sem égett. A gépkocsi és a teherautó sofőrjétől, valamint az igazoltató rendőrök véralkoholszintjét is megvizsgálták, a teszt negatív eredményeket mutatott. Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított vizsgálatot a rendőrség.