Rendőrök vertek agyon egy rabot egy palesztin börtönben


Palesztin rendőrök agyonverték a nábluszi börtönben a múlt héten rendőrökkel összecsapó fegyveres csoport palesztin vezetőjét – jelentette az izraeli közszolgálati rádió kedden.

Akram Radzsúb, Náblusz kormányzója megerősítette, hogy több rendőr valóban megölte az éjjel a rájuk bízott foglyot, miután a férfi szidalmazta őket. A kormányzó szerint több rendőr a levegőbe leadott lövésekkel próbálta megakadályozni a gyilkosságot, de hiába.

Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtökön palesztin fegyveresek csaptak össze a rendőrökkel a városban, és két rendőr meghalt, két másik pedig megsebesült.

Másnap a rendőrök megpróbálták őrizetbe venni a fegyvereseket, de ők ellenálltak, és ismét tűzharc tört ki, melyben két fegyveres halt meg. A helyszínen később a palesztin hatóságok fegyvereket, lőszereket és katonai egyenruhákat foglaltak le. Kedden ennek a fegyveres csoportnak a vezetőjét verték agyon a nábluszi börtönben.

Rámi Hamdalláh palesztin miniszterelnök rendkívüli eseménynek nevezte a gyilkosságot, amellyel szerinte a rendőrök “letértek az egyenes útról”. A meggyilkolt férfi családja szerint a biztonságiak hidegvérrel megölték áldozatukat. A gyilkosságot a gázai övezetet irányító Hamász is elítélte.

mti