Megadta magát a moszkvai bank felrobbantásával fenyegetőző férfiMegadta magát a rendőrségnek Aram Petroszjan csődbe ment üzletember, aki szerda este a Citibank egyik fiókjának felrobbantásával fenyegetőzött Moszkva belvárosában.

epa05509042 Police officers blocks the road to the Citibank office in central Moscow, Russia, 24 August 2016, where a man reportedly took four people hostage and threatened to blow himself up. According to police reports, the man, who had seized the bank branch, freed all the hostages and surrendered to police. The explosive device was a fake.  EPA/YURI KOCHETKOV

A helyszínen készült videofelvételeken az volt látható, hogy a Bolsaja Nyikitszkaja utcában lévő bankba szerda este behatolt 55 éves Petroszjan nyakában egy sárga szigetelőszalaggal körültekert csomag lógott. Az Interfax hírügynökség értesülése szerint a pokolgépnek látszó tárgy csak egy bombaimitáció volt.

Petroszjan az incidens során fokozatosan mind az öt túszát – köztük a TASZSZ hírügynökség egyik főszerkesztő-helyettesét – elengedte. Az incidensben senki sem sérült meg.

A támadó azzal fenyegetőzött, hogy levegőbe röpíti az épületet. Azt állította, hogy a bank ellen harcol, és célja nem a fiók kirablása, hanem annak elfoglalása volt. Azt követelte, hogy tárgyalhasson a rendőrséggel, aminek Anatolij Jakunyin, Moszkva rendőrfőnöke személyesen tett eleget.

Petroszjan követeléseit a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Annyit közöltek, hogy a behatolást megelőzően egész nap egy padon ült a bankfiók közelében, és az iránt kérdezősködött az arra járó ügyfelektől, hogy ki az intézmény vezetője.

(mti)