Azzal védekezik a nyolc nőt megerőszakoló migráns, hogy “magányos volt”


Megkezdődött annak a 38 éves iraki migránsnak a pere, aki nyolc nőt erőszakolt meg Norvégiában.

A norvég sajtó nem említi a nevét. Nyilván védik az ún. személyiségi jogait – írja a Delhir.info.

A bevándorló azzal védekezik, hogy a bűncselekmények során egyszerűen elvesztette az önuralmát. Elmondása szerint már jó ideje él Norvégiában. Amikor 2005-ben az összes családtagját meggyilkolták Irakban, hazautazott, hogy eltemesse őket. Utána visszatért Norvégiába, de már “nem volt ugyanaz az ember”.

Magányosnak érezte magát, szeretethiányban szenvedett, képtelen volt normálisan társalogni a nőkkel.

Monica Krag Pettersen ügyész kérdéseire válaszolva kiemelte, hogy az erőszakos cselekedeteket önkívületi állapotban követte el, nem volt tisztában azzal, amit tesz.

Amúgy “nagyon sajnálja az áldozatokat”.

Mint mondta, már nem érezte jól magát Norvégiában. Szörnyen magányos volt. Megkérdezte az egyik barátját, feleségül veheti-e a húgát, de nemleges választ kapott.

A nemi erőszakokat 2007 és 2010 között követte el. Közben és utána számos alkalommal kísérelt meg nemi erőszakot, de az általa megtámadott nők egy része kiszabadult a karmai közül.

Egy 28 éves nő, aki teljes erővel belerúgott a támadójába, és sikerült megmenekülnie, kulcsfontosságú szerepet játszott a lebuktatásában és beazonosításában. A tárgyalás során az is kiderült, hogy az elkövetőnek van felesége és egy kétéves fia! (Egyelőre nem tudni, ők hol élnek). A magányról szóló mese ezzel alighanem megbukott.