Előzetesbe került a tiszaújlaki gázoló


A két halálos áldozattal járó cserbenhagyásos gázolót a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az előtárgyaláson a vádlott nem tagadta felelősségét, beismerte, hogy ő gázolta el fékezés nélkül a két fiatalt, akik a helyszínen belehaltak sérüléseikbe. Mentségére azt hozta fel, hogy nagyon sötét volt az emlitett szakaszon és nem látta az útszélen gyalogosan közlekedő áldozatokat. A bíróság szerint fennáll a veszélye a nyomozás hátráltatásának, ezért előzetes letartóztatásba helyezik a 26 éves vétkes sofőrt október 22-ig. Óvadék befizetése nem lehetséges – tájékoztatta a médiát az ügyészség sajtóosztálya.

A cserbenhagyásos gázolás Tiszaújhely és a Tiszaújlak közötti vasúti átjáró közelében következett be, az átjárótól kb. 150 méterre, egy nyílegyenes útszakaszon – közölte Pintye László tiszaújhelyi polgármester a Kárpátalja hetilappal.

A tiszaújhelyi illetőségű fiatalember a falunap befejeződése után haza akarta kísérni tiszaújlaki hölgyismerősét, ám a két település között elgázolta őket egy Mercedes-Vito mikrobusz, melynek vezetője segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A két áldozat belehalt a sérüléseibe

– tájékoztatta a kárpátaljai magyar újságot Boldog Ferenc, a tiszaújhelyi KMKSZ-alapszervezet elnöke.
A baleset előzményéről ITT és ITT olvashat.