Takarítók lophatták meg a gyerekeket a zánkai táborban


Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek nyaralását zavarta meg egy lopássorozat a napokban, összesen 85 ezer forint tűnt el. A történet ifjúsági regénybe illő eleme, hogy a táborozó gyerekek egymást akarták lehallgatni, de véletlenül a tolvajról készítettek hangfelvételt. A rendőrök már gyanúsítottat is kihallgattak az ügyben.

Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek nyaraltak az elmúlt napokban a zánkai Erzsébet táborban (nyitóképünk egy hasonló táborban készült júliusban, Zánkán). Üdülésüket sorozatos lopások zavarták meg – írta a pénteki Népszabadság.

Az első lopás múlt vasárnap történt annak ellenére, hogy a tanárok bezárták a szobaajtót: valakik mégis bementek, és elvittek ötezer forintot. Hétfőn további ötvenezer forint tűnt el egy másik szobából. További kisebb összegek eltűnése után összesen 85 ezer forinttal károsították meg a gyerekeket az ismeretlen szarkák.

A tábor egyik munkatársa a lapnak azt mondta, hogy tavaly is történtek ilyen esetek, idén azonban ez az első. A tanárok nem tettek feljelentést – tette hozzá.

A történet ifjúsági regénybe illő eleme, hogy a táborozó gyerekek egymást akarták lehallgatni, de véletlenül a tolvajról készítettek hangfelvételt: először kopogás hallatszik, majd valaki kulccsal kinyitja az ajtót, pakolászik, kutat, utána férfihang hallatszik, majd bezárják a szobát. A tábor dolgozói szerint a tettest a takarítók között kell keresni, mert a vendégeken kívül csak ők tudnak kulccsal bemenni a szobákba. Az eset után szemetes is ürítettek, ami a táboriak szerint szintén rájuk tereli a gyanút.

A zánkai tábor üzemeltetője (az Erzsébet Üdülőközpont és a Tábor Zánka) kizárta, hogy a táborozók vagy táboroztatók közül lopott volna valaki, de hogy ki lehet a tettes, arról a folyamatban lévő nyomozás miatt nem mondtak semmit. A zánkai tábor takarítását egy külsős céggel végeztetik.

A balatonfüredi kapitányság lopás miatt nyomoz, szerdán gyanúsítottként kihallgattak egy húszéves tápiószecsői nőt.