Ukrajna utolsó lehetősége


A Petro Porosenko Blokk egyik parlamenti képviselője szerint Ukrajnának bele kell kapaszkodnia az utolsó szalmaszálba, amit a minszki megállapodás testesít meg.

Leonyid Kozacsenko korábbi miniszterelnök-helyettes, aki jelenleg az elnökpárti frakcióban politizál, azt nyilatkozta, hogy Ukrajna számára nem maradt más lehetőség a minszki egyezménynél, az ország megmentése érdekében abba kell belekapaszkodni, úgy, mint egy utolsó szalmaszálba. Szavai szerint országa megmentése érdekében ez az egyetlen és az utolsó lehetőség. Ezt mindenkinek be kell látni, tette hozzá.

A képviselő arról is beszélt, hogy

a parlamentben rendelkezésre áll a szükséges szavazatmennyiség ahhoz, hogy a Donbász önrendelkezési jogokat kapjon, s rendelkezzék saját parlamenttel, rendőrséggel és minden más hivatallal, ami a különleges státuszhoz kell.

Szakértők egybehangzó állítása szerint a minszki kontakt csoport hatékonysága mára szinte a nullával egyenlő, s a normandiai négyek sem voltak képesek meghozni a várt áttörést a kelet-ukrajnai konfliktus diplomáciai rendezését illetően.

KH