Az iskolakezdést segítő tanszercsomagokat adott át rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján


Hetven rászoruló magyar gyerekeknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn Beregszászon.

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű akciója keretében az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai munkatársai a szervezet beregszászi kirendeltségén, az Advance Központban adták át a tanévkezdéshez összeállított tanszercsomagokat. Az adományokat nagy- és csonka családokban nevelkedő, valamint veszélyeztetett gyermekek, árva és félárva diákok kapták.

A kárpátaljai segélyakcióról Gerevich János, az Advance Központ igazgatója, az Ökumenikus Segélyszervezet program-koordinátora az MTI-nek nyilatkozva elmondta: “a továbbra is nehéz ukrajnai szociális-gazdasági helyzetre való tekintettel a segélyszervezet, immár hagyományossá vált akciója keretében, ezúttal 70 hátrányos helyzetű, rászoruló beregszászi gyereknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagokat”. Hozzátette, hogy az egyenként 10 ezer forint értékű adományok – figyelembe véve az alacsony ukrajnai béreket és szociális segélyeket – jelentős segítséget jelentenek a nehéz szociális helyzetben lévő családoknak. Elmondása szerint a tanszercsomagok a tankönyveken kívül mindent – füzeteket, tollakat, ceruzákat, festékeket, radírt, körző- és vonalzókészletet, tolltartót, tornazsákot, tornaruhát – tartalmaznak, ami az iskolakezdéshez szükséges. Mint jelezte, a tanévkezdési segélyben részesült gyerekeket a hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozó Advance Központ választotta ki.

A kárpátaljai akció része annak az összesen ezer rászoruló családban nevelkedő gyermek beiskolázását célul kitűző Iskolakezdés együtt! segélyprogramnak, mely a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes weboldalon keresztül is támogatható.

5900 magyar iskolakezdő kap ösztöndíjat a Rákóczi Szövetségtől