Szeptemberben indulnak az orosz charterjáratok TörökországbaSzeptember 4-én és 5-én indulnak újra Oroszországból Törökországba a turisztikai járatok – jelentette Maja Lomidzse, az orosz turisztikai egyesület elnöke az RT-nek.

Az orosz kormány augusztus 28-án adott engedélyt a charterjáratok elindítására, miután Vlagyimir Putyin június 30-án aláírt egy rendeletet a korrekciós intézkedésekről. Ebben feloldotta a törökországi túrák értékesítésének 2015 decemberében bevezetett tilalmát is – írja a VS.

A két ország között kilenc hónapig szüneteltek a turisztikai értékesítés és a charterjáratok, miután a török légierő lelőtt egy orosz harci gépet a török–szíriai határnál.

Az elmúlt esztendőkben évente akár hárommillióan is utaztak a két ország között, az orosz turizmus legfontosabb, népszerű célországa Törökország volt. A török turisztikai ágazatnak nagy csapást okozott az orosz látogatók elmaradása, az airportal.hu szerint az orosz turisták száma 90%-kal esett vissza idén májusban az egy évvel korábbi adatokhoz képest.