ATO: meghalt egy ukrán katona, 11 megsérült


Augusztus 29-én elhunyt egy ukrán katona és 11 másik megsérült a harcok következtében, jelentette Andrij Liszenko, az elnöki hivatal ATO-ügyi szóvivője.

A felkelők nehéztüzérséggel, aknavetőkkel és gránátvetőkkel is támadtak. Az elhunyt ukrán katona Pavlopol mellett vesztette életét. Egy másik katona itt, Avgyejevka mellett hárman, Opitne mellett egy, Sirokine mellett egy, Luganszke mellett három, Zajcevo mellett szintén egy katona sérült meg. Liszenko elmondása alapján a felkelők egy nap alatt 690 aknát és 250 különböző kaliberű tüzérségű lövedéket lőttek az ukrán katonák állásaira.

A DNR hírügynökségének jelentése alapján a donyecki oldalon két civil sérült meg a harcokban. Donyeckben és annak elővárosaiban hét épület rongálódott meg és akadozott az áramszolgáltatás is. Az ukrán hadsereg összesen 215 aknát és lövedéket lőtt a donyecki területekre. A luganszki felkelők jelentése szerint az ukránok 152 mm és 122 mm kaliberű tüzérségi, illetve 82 mm kaliberű aknavetőkkel lőtték az állásaikat.