Halálos lövöldözés volt Nyíregyházán


Lövöldözés volt szerda délután, Nyíregyházán, a Friss utcában, melynek során információink szerint egy házaspár meghalt, egy embert pedig életveszélyes lőtt sérülésekkel vittek kórházba.

Meg nem erősített hírek szerint egy ismeretlen elkövető rontott rájuk családi házukban. A fegyveres támadót nagy erőkkel keresik – írta a SunshineFM.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. Hozzátette, a házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a Friss utcában nagy a rendőri jelenlét, a rendőrök helyszínelnek, a szomszédokat hallgatják meg. A családi házat harminc-negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll.

A környékbeliek úgy tudják, hogy a fehért pólós, csurkás gyanúsított kerékpárral menekült el a helyszínről, amit a rendőrség nem erősített meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb közleménye szerint, a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra.

Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült.

A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van, a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

47.9536123,21.7599355