Ukrán vizeken lázadtak a török matrózok (videó)Hétfőre virradó éjjel lázadás tört ki az ukrajnai Juzsnij kereskedelmi kikötő közelében a Mehmet Unlu török hajón – közölte Jevhenyij Sztencsenko, a tengerészeti biztonságért felelős hivatal helyettes vezetője. Szavai szerint a hajón 14 ember tartózkodott és Mikolajivból indult Törökországba.

hajo-torok-szbu

„Információ érkezett, hogy lázadás tört ki és késelés is volt. Eleinte halottról is voltak jelentések, de ez nem került megerősítésre. Súlyos sebesültek vannak”

– mondta Zincsenko.

A lázadás este 22 óra körül kezdődött, amikor az ukrán kísérő elhagyta a hajót. A kapitány ekkor blackout-ot hirdetett és kikapcsolták a megvilágítást. A hajó a kikötő közelében sodródott, amikor segítségkérés érkezett az ukrán hatósághoz. Az ukránok 23:25-kor találták meg a hajót, de csak az Alfa különleges egység érkezését követően 05:30-kor léptek fel a fedélzetre. A 14 fős legénységet leszállították. Mindenki véres volt és verekedés nyoma volt látható. A kapitányt kabinjában elbarikádozva találták meg súlyos állapotban. Egyelőre nem tudni, hogy miért lázadt fel a legénység.