Ukrán vizeken lázadtak a török matrózok (videó)


Hétfőre virradó éjjel lázadás tört ki az ukrajnai Juzsnij kereskedelmi kikötő közelében a Mehmet Unlu török hajón – közölte Jevhenyij Sztencsenko, a tengerészeti biztonságért felelős hivatal helyettes vezetője. Szavai szerint a hajón 14 ember tartózkodott és Mikolajivból indult Törökországba.

„Információ érkezett, hogy lázadás tört ki és késelés is volt. Eleinte halottról is voltak jelentések, de ez nem került megerősítésre. Súlyos sebesültek vannak”

– mondta Zincsenko.

A lázadás este 22 óra körül kezdődött, amikor az ukrán kísérő elhagyta a hajót. A kapitány ekkor blackout-ot hirdetett és kikapcsolták a megvilágítást. A hajó a kikötő közelében sodródott, amikor segítségkérés érkezett az ukrán hatósághoz. Az ukránok 23:25-kor találták meg a hajót, de csak az Alfa különleges egység érkezését követően 05:30-kor léptek fel a fedélzetre. A 14 fős legénységet leszállították. Mindenki véres volt és verekedés nyoma volt látható. A kapitányt kabinjában elbarikádozva találták meg súlyos állapotban. Egyelőre nem tudni, hogy miért lázadt fel a legénység.