Zsarolják az Inter TV-t, a karhatalom semmit sem tesz


Az ellenzéki beállítottságú adó ellen tüntetők kedd reggel teljesen blokád alá vették a szerkesztőség épületét, s nem akarták beengedni oda az ott dolgozókat. A csatorna vezetősége hiába tett feljelentést a hatóságoknál, azok nem igazán törekednek arra, hogy rendet teremtsenek a tv-székház körül.

Mint az ismert, az Inter TV hírgyártói bázisát vasárnap felgyújtották olyan egykori kormánykatonák, akik az ATO-ban is harcoltak. A televízió több munkatársát kórházba kellett szállítani. Viszont a gyújtogatókat a rendőrség hazaengedte, miután kihallgatták őket.

Hétfőn tovább folytatódott az Inter elleni tüntetés, a demonstrálók sátrakat is felvertek, s azt mondják, mindaddig maradnak, amíg az Inter nem fejezi be a sugárzást.

A tévénél a sajtó- és szólásszabadság durva megsértéséről adtak ki kollektív nyilatkozatot. Petro Porosenko elnök és Volodimir Grojszman miniszterelnök is elítélte az erőszakos cselekményeket. Julija Timosenko szerint a hatalom tudtával történt az egész, mert a legfelső körökben nem tetszik az említett televízió kritikus hangvétele.

KH