Fury és Klicsko október végén csap össze


Október 29-én Manchesterben rendezik meg a nagy érdeklődéssel várt Tyson Fury–Vladimir Klicsko nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést – számolt be róla az eseményt Magyarországon közvetítő Sport Tv.

Bár lesz majd szeptember 12-én egy sajtótájékoztató is, a két bokszoló menedzsmentje egy közleményben már szerdán nyilvánosságra hozta, hogy október 29-én rendezik meg a Tyson Fury–Vladimir Klicsko nehézsúlyú vb-címmeccset, amelynek tétje a WBA és a WBO nehézsúlyú világbajnoki öve lesz. A két bunyós első mérkőzését nagy meglepetésre Fury nyerte meg Németországban, majd az eredetileg júliusra tervezett visszavágójukat hivatalosan Fury sérülése miatt halasztották el (hogy az ugyanaznap kirobbant doppinggyanúnak ehhez mennyi köze volt, nem tudni). Most Klicskónak az újdonsült címvédő hazájában, közelebbről Manchesterben kellene visszavenni a koronáit – vezeti fel az összecsapást a Sport Tv közleménye.

„Mindenki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy összehozza a világbajnoki címmérkőzés visszavágóját Tyson és Vladimir között, és nagyon boldog vagyok, hogy hivatalosan is megerősíthetjük, sikerrel jártunk – jelentette ki Mick Hennessy, a Fury ügyeit képviselő Hennessy Sports promóciós iroda főnöke. – A világ erre a nehézsúlyú meccsre várt. Tyson promotereként meggyőződésem, hogy védencem a szurkolói előtt megvédi az övét, és újabb emlékezetes estével ajándékozza meg a brit bokszszurkolókat.”

A másik oldalról Bernd Bönte, a Klitschko Management Group ügyvezetője nyilatkozott: „A Klicsko-csapat nagyon örül, hogy Fury halasztása után végre megvan az új dátum. Boldogok vagyunk, hogy a Manchester Arenában lesz a mérkőzés. Ez a világ egyik legjobb arénája, ahol már több nagyszerű összecsapást rendeztek. Tudjuk, hogy Vladimir október 29-én tökéletes állapotban lesz, és nagyon bizakodóak vagyunk, hogy visszaszerzi a nehézsúlyú trónt.”

A Tyson Fury–Vladimir Klicsko mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti.