Határőrt fenyegettek


Az ukrán határőrség bevetési csoportokkal erősíti meg az ukrán-magyar és ukrán-román határszakaszt az egyre nagyobb méreteket öltő cigarettacsempészet visszaszorítása végett.

Egy re több csempészt fülelnek le, akik legtöbbször fenyegetően lépnek fel a határőrökkel szemben. Több alkalommal is jelentettek olyan esetet, amikor halálosan fenyegetést kaptak határőrök, de az sem ritka, hogy megtámadják az egyenruhásokat.

A határőrök kedden újabb határsértőket füleltek le Nagybocskó közelében, akik Romániából a Tiszán keresztül úsztak át Ukrajnába. A két személy partra érkezése után rögtön menekülni kezdett, egyiküknek sikerült is kereket oldania, de társát elfogták és kihallgatták. A határőrök közben tovább folytatva kutatatást, Lonka (Luh) település környékén észrevettek egy férfit, akinek feltételezhetően köze lehet a határsértéshez. A határőrök megkérték, hogy menjen velük a határőrségre, amire a férfi agresszívan reagált és halálosan megfenyegette a határőröket. Az esetet jelentették a rendőrségnek, amely halálos fenyegetés vádjával indított nyomozást.