Vaklármának bizonyult a bombariadó Porosenko csokoládégyárának kijevi boltjaiban


Bombariadó miatt kivonultak csütörtökön Kijevben a biztonsági erők a Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Roshen csokoládégyár négy márkaüzletéhez és valamennyi édességárusító pontjához, de végül nem találtak robbanószerkezetet.

A 112.ua ukrán televízió értesülése szerint az ukrán állami katasztrófaszolgálat elektronikus üzenetet kapott a kora reggeli órákban, amelyben az állt, hogy “nagy erejű robbanás lesz a Roshen vállalat minden árusító pontján, valamint központi hivatali épületében”. A hatóságok sorban ellenőriznek minden Roshen-csokoládékat árusító helyet az ukrán fővárosban, a katasztrófaelhárítás szakemberei pedig mindaddig a helyszíneken maradnak, amíg meg nem győződnek arról, hogy az adott helyszínen semmi sem fenyegeti az ott tartózkodó emberek életét – közölte Szvitlana Szvodolaha, a szolgálat szóvivője a tévé műsorában.
A szóvivő hozzátette, hogy

a fenyegetett üzletekbe és árusítóhelyekre már kiküldték a nyomozócsoportokat bombakereső kutyákkal és műszerekkel.

Kora délutánra befejezték az összes üzlet, valamint az irodaépület átvizsgálását, és sehol sem találtak robbanószerkezetet – közölte később a kijevi rendőrség sajtóosztálya.
A Roshen vállalat már nem először kapott hasonló fenyegetést, és eddig valamennyi hamisnak bizonyult. Az országban sokan nehezményezik, hogy Porosenko még mindig nem adta el az édességipari konszernt, amire több mint két évvel ezelőtti hivatalba lépésekor ígértet tett.

mti