Ünneplő tömegbe hajtottak Szardínia szigetén, sok a sérült


Ünneplő tömegbe hajtott a Szardínia szigetén lévő Nule településen egy ittas autóvezető péntekre virradóra, 32 ember megsérült – közölte a helyi rendőrség.

A balesetet az okozta, hogy a sofőr elvesztette uralmát járműve felett. A sofőr vérében a megengedett alkoholszint ötszörösét mutatták ki. A 43 éves férfit őrizetbe vették, nyomozást indítottak ellene, többéves börtönbüntetés fenyegeti. Olaszországban a gépkocsivezetésnél legfeljebb 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett.

A rendőrség közlése szerint a sérültek között több gyerek is van, köztük egy 11 hónapos csecsemő, őt fejsebekkel szállítottak kórházba. Legalább két áldozat sérülése súlyos. Nule lakosai a kistelepülés főterén ünnepeltek, amikor a baleset történt. Sajtóértesülések szerint az ittas vezető a gépkocsijával nagyjából 15 métert tett meg a tömegben, mire sikerült megállítani. Az ünneplők között pánik tört ki.

A szerencsétlenséget követően a felbőszült tömeg meg akarta lincselni az ittas férfit: megverték, és késsel is megsebesítették. Végül a rendőrök beavatkozásával sikerült biztonságba vinni a baleset okozóját. A férfit öt késszúrást kapott, ezért kórházba szállították. A hatóságok vizsgálatot indítottak a feltételezett késelővel szemben is.

mti