Magyarokról szóló cikk vezeti az olvasottsági rekordot az egyik ukrán oldalon


Büszkén írja a Mukachevo.net portál, hogy a nagydobronyi aszfaltozásról szóló hírüket minden eddiginél többen olvasták.

Mint ismert, a kárpátaljai színmagyar településsel volt tele az ukrán média. Az országos ismeretséget az hozta, hogy a magyar faluban meguntak várni az ukrán államra, és a “segíts magadon”-elv alapján nekiálltak leaszfaltozni a falu útjait. Olyan útszakaszokat tettek rendbe önerőből, saját és magyarországi pénzekből, amiket vagy soha, vagy legutoljára 50 évvel ezelőtt aszfaltoztak. A hírről beszámolt a magyarországi közmédia is valamint az Index portál.

Popka János polgármester elmondta, volt olyan nap, hogy négy országos és regionális tévétől keresték meg. Egymás után adta az interjúkat a tévéknek és újságíróknak. Szemfüles olvasóink olyanról is beszámoltak, hogy helyi kijevi portálok útjavítással kapcsolatos cikkei alatt, a nagydobronyiak igyekezetét és kitartását emlegetik példaként.  Az egyik kijevi mérnök  hozzászólása szerint, az útjavításra szánt pénzek szakszerűbb és gazdaságosabb felhasználása érdekében a nagydobronyiakat is be kellene vonni az útjavításba.

Ukrán nyelven talán elsőként a Mukachevo.net, regionális, főleg munkácsi és kárpátaljai olvasókkal rendelkező portál jelentetett meg hírt a nem mindennapi eseményről, innen aztán bejárta az egész ukrán médiát.  Bár a cikk számos pontatlanságot is leírt, ennek ellenére a portál eddig legolvasottabb híre.  Mint írják 179 400-an olvasták eddig a cikket, közösségi oldalaikon pedig több millió embert értek el.