Menedékkérők gyilkoltak Finnországban


Két iraki menedékkérőt vettek őrizetbe gyilkosság vádjával Finnországban. A rendőrség is megerősítette a hírt, amely futótűzként terjedt el a médiában. Áldozatuk egy férfi volt, akit vasárnap reggel találtak holtan Finnország északi részén.

Cser Attila az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy vasárnap reggel egy 52 éves férfit találtak holtan Otamäkiben. A rendőrség kedden megerősítette, hogy a finn TV egyik Facebook oldala igaz infromációkat adott ki korábban, és valóban két iraki menedékkérőt vettek őrizetbe gyilkosság vádjával.

A két migráns már egy éve érkezett Finnországba, de ezen a befogadó állomáson még csak három hete tartózkodtak. A tudósító szerint nem tudni semmit az indítékokról, a szemtanúk csupán arról számoltak be, hogy a két férfi szombat éjjel egy karaoke bárban volt, ahová pénz nélkül érkeztek.

A kedélyeket borzolja az is, hogy a gyilkosságon túl rablással is vádolják a két menedékkérőt, a meggyilkolt férfin túl egy 1975-ben születetett férfit is kiraboltak a hírek szerint.

A rendőrség Kajáni városában és az Otamäki befogadóközpontban vette őrizetbe az elkövetőket.

M1/HIRADÓ