A kvótareferendumon való részvételre szólít minden magyar állampolgárt a KMKSZ


A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége szerdán Ungváron nyilatkozatot adott ki, amelyben minden magyar állampolgárt arra buzdít, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson, és szavazzon nemmel a tervezett kényszerbetelepítésekre.

Az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozat a többi között megállapítja: “a jelenleg is zajló szervezett migrációs folyamatok alapjaiban veszélyeztetik a hagyományos európai társadalmak stabilitását, működését, s hosszú távon azok létét is. Magyarország, felismerve a veszély nagyságát, erőfeszítéseket tett és tesz a magyar létforma megőrzésére”. Ennek legfontosabb feltétele a dokumentum szerint az, hogy az állam megőrizze szuverenitását az ország területén, s önállóan tudja szabályozni a bevándorlás kérdését.

“Tekintettel arra, hogy az EU jelenlegi vezetői az európai polgárok többségének akarata ellenére sem kívánnak intézkedéseket tenni a migrációs hullám megállítása érdekében, fontos, hogy a magyar kormányzat maga mögött tudja a magyarság ez irányú akaratát”

– olvasható a nyilatkozatban, amely szerint ezen nem csak Magyarország, de az egész magyar nemzet, s benne a határon túli magyarok sorsa is múlhat.

“Ezért fontos, hogy minden, a gyermekei és unokái sorsa iránt felelősséget érző magyar állampolgár vegyen részt az október 2-i népszavazáson, és szavazzon nemmel a tervezett kényszerbetelepítésekre” – áll a KMKSZ elnökségének nyilatkozatában.

mti