Üzent az Iszlám Államnak Ferenc pápa, ezt mondta


Ördögi dolog Isten nevében ölni – mondta Ferenc pápa a júliusban a franciaországi Rouenben terrortámadásban meggyilkolt Jacques Hamel atya emlékére szerda reggel a Vatikánban bemutatott misén.

Az egyházfő elmondta: szeretné, ha ezt minden vallási felekezet kimondaná. A vatikáni Szent Márta-házban bemutatott misén Rouenból nyolcvanfős zarándokcsoport vett részt. A nyolcvanhat éves roueni papot július 26-án, éppen mise közben ölték meg a magukat az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosainak kikiáltó észak-afrikai támadók, elvágták a torkát. A két támadót a rendőrök agyonlőtték.

“Ma is vannak keresztények, akiket kínoznak és elvágják a torkukat, mert nem tagadják meg Krisztust. Jacques atya is az ilyen vértanúk közé tartozik”

– mondta Ferenc pápa homíliájában.

Hamel atyáról Róma püspöke elmondta: jó ember volt, szelíd és testvéri, aki a békét kereste.

“Jacques Hamel mártír, és a mártírok boldogok. Imádkozzunk érte, hogy adjon számunkra békét, testvériséget és bátorságot, hogy kimondjuk az igazságot, hogy Isten nevében ölni sátáni”

– szögezte le Ferenc pápa.
A Vatikán korábbi bejelentése szerint a katolikus egyházfő szeptember 24-én fogadja a szintén júliusi nizzai terrortámadás halálos áldozatainak rokonait is.

mti