Hat halott a pakisztáni vonatbalesetben


Legalább hat ember meghalt és több mint százötven megsebesült, amikor egy Karacsiba tartó vonat egy álló szerelvénybe rohant. A mentők csak késve érkeztek a helyszínre, mert a muszlim többségű államban épp országos ünnep van.

Legalább hat ember meghalt és több mint százötven megsebesült egy pakisztáni vonatbalesetben csütörtök reggel. A Karacsiba tartó Awam Expressa a dél-ázsiai ország Pandzsáb tartományában Multán városától 25 kilométerre egy álló tehervonatba rohant, és négy vagonja felborult – olvasható a reuters.com oldalon.

A mentők csak késve érkeztek a helyszínre, mert a 190 milliós, muszlim többségű államban épp országos ünnep van.

Pakisztán gyarmati időkben kiépült vasúthálózata a hiányos karbantartás miatt rossz állapotban van, és korábban is fordultak elő súlyos vonatbalesetek az elhanyagolt vonalakon.

Különösen sok áldozatot követelt a 2005 júliusában történt vasúti tragédia, amiben 130 ember halt meg. Akkor Szind tartományban, szintén egy vasútállomáson egy száguldó vonat belerohant egy másikba, majd egy harmadik is beérkezett az állomásra, és ütközött a roncsokkal – írta a Reuters internetes oldala.

hirado.hu