Nagy a baj Csapon, vészhelyzetet hirdettek


Rendkívüli helyzetet hirdettek Csapon a katasztrofális vízszolgáltatás miatt.

A határ menti kisváros képviselőtestülete szerdán rendkívüli ülésszakot tartott, amelyen a legfontosabb kérdés a vízszolgáltatás ügye volt. A hétvégén több mint 30 órán keresztül szünetelt a vízszolgáltatás Csapon, lajtos kocsikkal igyekeztek valamelyest enyhíteni a súlyos helyzeten. A kialakult válságos állapotokra való tekintettel a képviselők regionális szintű rendkívüli helyzet kihirdetéséről döntöttek. Persze ettől még nem oldódik meg a városlakók gyötrelmes gondja. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a vízművek egy része a vasút tulajdonában maradt, de a társaság nem akar modernizációra költeni, ami miatt folyamatosak a csőtörések és más gondok.

A jelenlegi városvezetés hivatalba lépésekor azt ígérte, kezelni fogja tudni a szituációt, még az is felmerült, Záhonyból jutnak majd ivóvízhez.

Az ígérgetések ellenére viszont semmit nem javult a helyzet, az ott élők szerint csak romlott.

Egyre gyakoribb a szolgáltatás szüneteltetése, de ha épp van is víz, sokszor nagyon alacsony a nyomás, nem kapcsolnak be a bojlerek. További gond, hogy a tisztító berendezések elavultsága miatt gyakorta koszos, ihatatlan zagyvalék folyik a csapokból. Mindez úgy történik, hogy Csapot két folyó, a Tisza és a Latorca is körbeöleli.