Robbanás egy indonéziaI turistahajón


Egyelőre ismeretlen okból detonáció történt egy külföldi turistákat szállító hajón Indonéziában. Két ember meghalt, és legkevesebb tizenhárman megsérültek.

Felrobbant egy turistákat szállító kirándulóhajó motorja az Indonéziához tartozó Bali partjainál, a balesetben két ember meghalt, és legkevesebb 13-an megsérültek – közölték csütörtökön a hatóságok. A Detik internetes oldal idézte a helyi rendőrség képviselőjét, aki szerint egy holland és egy indonéz állampolgár vesztette életét. A sérültek között ausztrál, dél-koreai, brit, francia, ír, német, olasz, portugál és spanyol turisták vannak, őket a sziget fővárosa, Denpasar egyik kórházába szállították.

A robbanás egy olyan motoros bárkán történt, amely Bali és a külföldi turisták körében közkedvelt másik sziget, Gili Trawangan között közlekedik. A járművön, beleszámítva az öttagú személyzetet, 35-en voltak. A bárka kétszáz méterre elhagyta a kikötőt, majd sűrű füst tört elő a motortérből, amit detonáció követett. A történtek okát egyelőre nem tudni.

Tavaly júniusban is volt egy hasonló baleset egy Bali és Lombok szigete között közlekedő komphajón, amelyen műszaki okokból két kisebb robbanás következett be. A fedélzeten 129-en, elsősorban turisták voltak, közülük 25-en sérültek meg.

mti