Szegény ukrán milliomosok


Három olyan parlamenti képviselő is akadt, aki annak ellenére folyamodott állami szociális segélyért, hogy milliomosnak számít.

A képviselők 2015-ös vagyonbevallását vizsgálva kiderült, hogy három olyan is van köztük, akiknek a tavalyi jövedelme meghaladta az egymillió hrivnyát, de ennek ellenére szociális segítségért fordultak.
A legmegdöbbentőbb Vjacseszlav Bohuszlajev esete. A Motor Szics többségi tulajdonosa Ukrajna egyik leggazdagabb embere. A Forbes listája alapján 137 millió dollárra tehető a vagyona, ezzel a harmincadik legtehetősebb üzletember az országban. De neki ez is kevés, merthogy 14 616 hrivnya segélyért folyamodott, amit meg is kapott.

A Petro Porosenko Blokkban politizáló David Makarjan sem lehet büszke arra, hogy miközben 4,2 millió hrivnya jövedelmet könyvelt el, igényt tartott még 10 320 hrivnya segélyre.

Tetyana Osztrikova képviselő asszonynak is szüksége volt 6 ezer hrivnya pluszra az állami szociális kasszából, hiába keresett 1 milliónál is többet a Szamopomics frakciójának tagja.