18 lövéssel fékeztek meg egy húsbárdos támadót


A 32 éves férfit előzőleg azért szólította meg két rendőr New Yorkban, mert megpróbálta leszedni a kerékbilincset egy parkoló járműről, amelyben valószínűleg élt.

Tizennyolc lövést adtak le a rendőrök, mire sikerült megfékezniük a rendőröknek fényes nappal New York szívében egy férfit, aki előzőleg húsbárddal támadt egy szolgálaton kívüli nyomozóra.

Az eset helyi idő szerint csütörtökön, a délutáni csúcsidő kezdetén történt, a Manhattanben található Penn Station pályaudvar közelében – mondta James O’Neill, a New York-i rendőrség egyik vezetője.

A 32 éves támadót, Akram Joudeh-t előzőleg azért szólította meg két rendőr, mert megpróbálta leszedni a kerékbilincset egy parkoló járműről, amelyben valószínűleg élt. Amikor megszólították, előrántott egy bárdot és szaladni kezdett.

Az erősítésként kiérkező rendőrök üldözőbe vették és rálőttek egy elektromos sokkolóval, de hiába. Ezután egy szolgálaton kívüli nyomozó is megpróbálta elkapni, őt a bárddal súlyosan megsebesített az arcán.
A rendőrök ezután nyitottak rá tüzet, és végül tizennyolc lövést adtak le, mire meg tudták állítani. Legalább két lövedék eltalálta a támadót, akit aztán súlyos állapotban vittek kórházba.

A rendőrség elmondta, hogy Joudeh-t az utóbbi években már több mint egy tucatszor vették őrizetbe elsősorban kisebb bűncselekmények miatt.

mti